V Obalnem zavetišču v Sv. Anton pri Kopru te dni skrbijo tudi za muco Birbo in pasjega samca, v Fiesi najdenega mešančka manjše rasti rjave barve, ki je za seboj vlekel verigo. Neznano kam pa je odšla psička Kaja. Danes ponoči izgubljen kuža se že pripravlja na pot nazaj domov.

Danes ob 2. zjutraj je bil na Benčičevi ulici na Markovcu najden starejši pes, samec, rjave barve. Že ob intervenciji je osebje Obalnega zavetišča sklenil, da je pes po vsej verjetnosti doma iz okolice Markovca (njive, vrtovi). Skrbnik se je danes popoldne odzval na iskalno akcijo in bo svojega zvestega prijatelja kmalu spet odpeljal domov.

Skrbnik starejšega psa, ki je bil najden danes, ob 2. zjutraj, se je po obsežni iskalni akciji že oglasil.

Sicer Psička Kaja, visoke rasti, črne barve s temno rjavim zadkom, podobna labradorcu in mikročipirana, je, kot so povedali njeni lastniki, v četrtek 23. julija odtavala izpred hiše v Abitantih in se do sedaj ni vrnila. Psička je prijazna, vendar nezaupljiva do tujcev. Zato naprošajo, da najditelji oz. tisti, ki bi karkoli vedeli o njej,pokličejo na telefonsko številko 041 622 928 (Ivan) oz. na brezplačno številko 080 88 49.

Kaja se je izgubila v četrtek, 23. julija, v Abitantih.

Sicer pa iz zavetišča v Sv. Antonu sporočajo, da se v zavetišču nahaja tudi muca Birba. Birba je samička, trikolorka, stara približno leto dni in je sterilizirana. Najdena je bila v Babičih in je vajena ljudi. Kot so zapisali je prava gospa muca, mirna in uglajena, zelo prijazna in primerna za v stanovanje, saj ima nadvse rada človeško in tudi mačjo družbo ter božanje in cartanje. Nestrpno čaka na prijazne ljudi, ki bi ji ponudili topel in prijazen dom.

Birba je zelo prijazna muca, navajena na ljudi in cartanje. Pomagajmo ji najti nov dom.

Te dni je bil v Fiesi najden tudi starejši pes, mešanček, manjše rasti, črno-rjave barve, po gobčku je siv. Star je preko 10 let, po vsej verjetnosti se je oddaljil od svojega doma, ki se nahaja nekje na območju med Fieso in Piranom.

Kužek, ki je bil najden v okolici Fiese, še vedno išče skrbnika.

En izgubljen pes že našel skrbnika, drugi še ne… | eKoper

Danes ob 2. zjutraj je bil na Benčičevi ulici na Markovcu najden starejši pes, samec, rjave barve. Že ob intervenciji je osebje Obalnega zavetišča sklenil, da je pes po vsej verjetnosti doma iz oko...