Simpatična televizijska voditeljica Jasmina Kandorfer je znana po dolgih in zanimivih klepetih, ki jih ima ob kavi. Prav tako se imenuje tudi njena televizijska oddaja Klepet ob kavi, ki bo v letošnji jeseni znova na malih zaslonih.

Jasmina bi se rada preizkusila še kot igralka.

Story: Jasmina, letos boste znova klepetali z različnimi sogovorniki. Česa se najbolj veselite?

Najbolj se veselim, da bom znova srečevala nadvse zanimive ljudi svoje 'sorte', ki me vedno znova navdušujejo, motivirajo, širijo obzorja. Tokrat smo koncept oddaje pripravili še širše, hkrati pa tudi globlje, tako bo lahko gledalec ali gledalka ob spremljanju oddaje dobil veliko napotkov in tudi orodja, kako se posvečati sebi, svojemu počutju, da zviša kakovost življenja. Veselim se njihovih zgodb o preobrazbah, spremembah v njihovem življenju.

Story: Kakšna je bila pretekla sezona?

Prejšnja sezona je imela po mojem mnenju še veliko porodnih krčev in tudi to, da sem celotno produkcijo v svoje roke vzela na sredini sezone, je prineslo cel domino efekt obveznosti, zaradi katerih sem se manj posvečala svoji vlogi voditeljice, več pa organizaciji, finančnim strukturam in podobno. Bila je precej kočljiva situacija, a ker smo vsi verjeli v projekt, nam je uspelo, tako se srčno veselimo nove sezone ustvarjanja, saj smo ekipa, ki ima rada svoje delo in svoje delo rada opravlja.

Story: Videli smo, da v bistvu zelo radi govorite. Kako je, ko se sami odpravite na kavo s prijateljicami?

To srečo imam, da se ob kavi družim z ljudmi, ki govorijo o tematikah, ki me resnično zanimajo. Marsikoga od njih poznam že leta in tako je pravzaprav 'Klepet ob kavi' kot klepet ob kavi v bližnji slaščičarni, le da tam pijem beli čaj. Še vedno je koncept oddaje takšen, da dovoljuje ogromno svobode, kar pomeni, da je popolnoma dovoljeno, da v pogovoru s sogovornikom zaplavava v tematike, ki se nama tisti trenutek zdijo bolj pomembne, da se predajo javnosti. Velikokrat namreč izklopimo razum, poslušamo čustva, to pa je na neki način za televizijsko produkcijo res drzno, nenavadno, za marsikoga tudi povsem nesprejemljivo!

Story: So kakšne teme, ki so recimo zelo občutljive oz. vaši gostje o njih ne želijo govoriti?

V oddajo Klepet ob kavi so povabljeni gostje, ki so povsem odprti za vse tematike, tako se še nikoli ni zgodilo, da se kdo kakšne teme ne bi želel lotiti. Govorimo o vsem, brez cenzure, tako kot je, četudi nas snema kamera in smo v živo. Življenje je brez cenzure!

Story: Kakšne teme so vam osebno pri srcu, da jih najraje odprete?

Res sem hvaležna. Še najbolj pa za to, da živim svoje življenjsko poslanstvo, kar pomeni, da počnem točno tisto, kar me veseli. Govorim in razpravljam o tematikah, ki me zanimajo, ki jih raziskujem, o katerih želim vedeti več, delim pa tudi lastne izkušnje in lastne zaključke, ki morda lahko pomagajo gledalcem. Oddaja Klepet ob kavi je izjemno raznovrstna in tako raznovrsten je tudi moj apetit po različnih tematikah, ki jih redno odpiramo.

Story: Jasmina, medijsko kariero ste začeli ob radijskem mikrofonu. Kakšne spomine imate na to obdobje?

Da sem dekle, ki ji ni težko govoriti v javnosti, je bilo jasno že v vrtcu. Začela sem v gledališču, otroškem parlamentu, na vseh šolskih prireditvah, na javnih sem nastopala že proti koncu osnovne šole, v srednji šoli pa sem prvič stopila pred radijski mikrofon in spoznala delo novinarja. Komaj verjamem, da je pri mojih sedemindvajsetih za mano že več kot 13 let medijskega ustvarjanja.

Story: Nič ne pogrešate radijskega mikrofona?

Pravijo, da prve ljubezni nikoli ne pozabiš. No, prvega fanta oziroma prvo ljubezen sem resda skorajda že pozabila, a mikrofona ne bom nikoli! Ravno v tem času razmišljam, da bi se za zdaj tedensko za kakšno uro vrnila za radijski mikrofon. Ima poseben čar, saj uporabljaš samo glas, poslušalci morajo imeti več domišljije. To me navdušuje!

Story: Veliko izkušenj imate tudi z vodenjem različnih prireditev in na odru vas lahko vidimo v prav posebni opravi. Dirndlu. Nam zaupate kaj o tem?

(smeh) Sem precej zavedna državljanka in rada imam slovensko glasbo, tako sem pred leti ustvarila projekt Ni veselice brez Golice, v okviru tega pa vodila kar nekaj prireditev. Namen je zelo preprost: podpirajmo slovensko gospodarstvo, uživajmo slovensko hrano, bodimo ponosni na svoje korenine!

Story: Preizkusili ste se tudi kot pevka. Kako pa napreduje ta vaša skrita strast?

Res je. Skladba 'Nasmeh je zastonj' pa ni bila narejena z namenom, da postanem in nastopam tudi kot pevka. Rada pojem, zavedam se, da nekaj posluha imam in sem se preizkusila, ob tem pa blazno uživala. Niti ni bil namen, da s skladbo konkuriram na lestvicah in podobno. Tudi na tej točki nimam več nadaljnjih ambicij. Kot pevka se morda želim predstaviti zgolj še enkrat, ko bom mati in bom napisala ter zapela kakšno uspavanko. Sicer pa je moja skrita in še ne doživeta strast igranje. Že kot otrok sem sodelovala v gledališču in rada bi se preizkusila tudi kot igralka, verjamem, da imam precejdobro razvito veščino empatije in zanima me, kako bi se znašla. Saj veste, ko je učenec pripravljen, pride učitelj, tako verjamem, da me tudi ta izkušnja še enkrat doleti.

Story: Zaupajte nam, kakšna je Jasmina, ko se ugasnejo televizijske in odrske luči?

Kakšna je Jasmina? Jasmina je Jasmina. Včasih raztresena, nerodna, zlahka jo zagrabi napad smeha, pripravljena pomagati, predvsem pa neverjetno, včasih že skoraj malo preveč radovedna. Mislim, da bistvene razlike ne bi smelo biti. V oddaji namreč ne igram lika - samo sem!

Beri dalje...

Jasmina Kandorfer: Življenje je brez cenzure - Domači trači - Govori.se

Simpatična televizijska voditeljica Jasmina Kandorfer je znana po dolgih in zanimivih klepetih, ki jih ima ob kavi. Prav tako se imenuje tudi njena televizijska oddaja Klepet ob kavi, ki bo v letošnji jeseni znova na malih zaslonih.