Dirka je potekala v idealnih pogojih, pred rekordnim številom gledalcev (našteli so jih več kot 4000), ki so uživali v predstavah tako najmlajših, juniorjev, veteranov in dirkačev v kategorijah MX2, MX125, MX85, R3 ter seveda v razredu MXOpen. V slednjem je v obeh vožnjah z nizanjem rekordnih časov steze kot že omenjeno zmagal Tim Gajser. Drugo mesto je z dvotaktnim 250 kubičnim motorjem osvojil Toni Mulec, enako število točk in tretje mesto je pripadlo Theu Urbasu, četrto pa Ianu Oskarju Katancu. Peto mesto je z drugim in enajstim mestom zasedel Rok Virant. Tim, ki je navdušen da na domačih tleh lahko dirka pred tako številnim občinstvo je po dirki povedal: 'Že v ponedeljek grem v Italijo kjer bomo z ekipo testirali tovarniški 450 kubični dirkalnik, nato pa letim naravnost v Mehiko in od tam v ZDA kjer bo zadnja tekma letošnjega svetovnega prvenstva. 

Moj, 250 kubični dirkalnik ne bomo spreminjali, saj so vsakršne modifikacije pred tako pomembnim zaključkom, ko se borim za naslov svetovnega prvaka preveč tvegane. Taka dirka kot je bila ta v Šentvidu pri Stični pa je zame odličen trening, saj na največjih dirkah nikoli ne veš kaj te bo tam pričakalo. Letos smo za to prvo mesto trdo garali, vsak dan sem treniral tako na motorju kot za kondicijo in v tem tempu moram le še zdržati do konca'. Drugo in tretje uvrščeni iz predhodne dirke v Mačkovcih, Klemen Gerčar in Peter Irt sta ta konec tedna dirkala v nemškem Gaildorfu zaradi sponzorskih obveznosti. Na naslednji dirki za domače državno prvenstvo pa ju lahko zopet pričakujemo, a tokrat žal v konkurenci ne bo Tima Gajserja, ki se bo boril s svetovno elito v Mehiki.

Da pa Slovenija kljub majhnosti premore veliko talenta vedno znova dokazujejo fantje v kategoriji MX 50 in MX65, kjer se najmlajši šele spoznavajo z zakonitostmi motokrosa. V šibkejši kategoriji je slavil izjemno hitri Jaka Peklaj, pred Žigo Grebencem in Pavelom Jouzo iz Češke. Žak Oblak je bil četrti, za mednarodno pestrost pa je poskrbel Dario Plantaš iz sosednje hrvaške s petim mestom. V kategoriji MX65 je prav tako zanesljivo zmagal domačin Gal Hauptman pred Mio Ribić iz Hrvaške in Jako Osekom. Med najstniki, ki drvijo na 85 kubičnih dirkalnikih je z dvojno zmago vnovič osvojil poln izkupiček točk Maks Mausser. Matevž Robek je stopil na drugo stopničko, Žan Tomšič pa se je silno razveselil tretjega mesta, saj je bil v drugi vožnji boljši od konkurenta Urha Rak, ki je sicer osvojil enako število točk, le boljša uvrstitev Žana v drugi vožnji je slednjemu prinesla prednost zmagovalnih stopničk.

Beri dalje...

Tim Gajser z dvojno zmago v Šentvidu pri Stični - Moto Magazin

Četrta dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije, ki se tradicionalno odvija v začetku septembra v Šentvidu pri Stični je šla v kraljevem razredu MXOpen v...