Sezona je bila zanj na moč uspešna, saj je zmagal na dvanajstih dirkah, dvajsetkrat je stal na stopničkah, v vsaki dirki pa je bil v ožjem krogu favoritov – od prve zmage v Avstraliji letos februarja pa vse do osvojitve naslova sedaj v septembru. Tom Sykes je v letošnji sezoni do sedaj štirikrat zmagal, ob tem pa igral pomembno vlogo pri osvojitvi prvega naslova konstruktorskega prvaka za Kawasaki. V prvi dirki dneva je vodil celotno dirko in si na cilju privozil občutno prednost treh sekund. V drugi vožnji ni izbral ustreznih gum, vodil je do polovice dirke, nato pa padel na peto mesto.

Po dirkah v Jerezu ima Rea v skupnem seštevku 478 točk, zmagovalec druge vožnje Chaz Davies (Ducati) je drugi z 353-imi, Sykes pa je tretji s 331-imi točkami. Naslednja dirka bo 4. oktobra v francoskem Magny-Coursu.

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team): »To je čudovit trenutek v moji karieri, ki sem jo začel kot šestletni deček na motokros stezah, nato pa sem praktično celo življenje preživel v dirkaškem okolju, dirkah in na tekmovanjih, kjer sem vseskozi sanjal, da bom nekoč velik prvak.

Beri dalje...

Rea in Kawasaki v Jerezu do naslova, Sykes zmagovalec dirke - Moto Magazin

Jonathan Rea je ta dirkaški vikend v Jerezu potreboval le šest točk, da bi si zagotovil naslov svetovnega prvaka, a je že v prvi dirki s četrtim mestom...