Eden najprijetnejših trenutkov v življenju vsakega moškega in ženske je pospremljen s stokanjem, nenadzorovanim, eksplozivnim izbruhom živčnih impulzov, ki galopirajo z 251 kilometri na uro, škripanjem zob, mišičnimi krči, globokim dihanjem in potenjem.

Govorimo seveda o orgazmu, svetem gralu raziskovalcev seksa in bistvu večine starodavnih kultur. Je na absolutnem piedestalu užitkov Zahoda, toda večina ljudi ga doživlja samo 12 minut na leto. Ta suhoparni znanstveni podatek je pojasnilo, zakaj si vedno želimo več. In še vedno je to področje, o katerem se moramo veliko naučiti.

»Ko govorimo o razumevanju ženske spolnosti, večina moških več ve o tem, kaj se skriva pod pokrovom avtomobila kot pod 'pokrovom' klitorisa,« pravi seksolog Ian Kerner.

Skozi dolgo zgodovino človeštva je dobil orgazem mnoge oznake, od grešnega doživljanja do svetega dogodka, mnogi vzhičeni avtorji pa ga opisujejo kot nekaj najbolj čudovitega, kar lahko človeško telo in um izkušata znotraj svojega obstoja.

Jonathan Margolis, avtor knjige ene najpogosteje citiranih del o tej večno zimzeleni temi, Intimna zgodovina orgazma (An Intimate History of the Orgasm), je šel še dlje, saj je orgazem postavil po pomembnosti takoj za hranjenjem in dihanjem, kot »enega najpomembnejših determinant človekovega vedenja skozi zgodovino vse do današnjih dni«.

Najboljši način za to, da preverimo, ali ima Margolis prav, je, da se vrnemo v zgodovino. Kje je bolje začeti kot ravno v starodavnem Egiptu, v katerem je bila seksualnost nadvse pomemben del zemeljskega in celo posmrtnega. Doseganje orgazma je bilo tako globoko čislano, da je bilo celo za bogove dostojno nenehno izpopolnjevanje, seveda s samo prakso.

Vzemimo za primer egipčanskega boga sonca Ra, ki je takrat, kadar v bližini ni bilo ustrezne ženske, stvari vzel v svoje roke (dobesedno) – in z eno od heroičnih masturbacij mu je celo uspelo ustvariti božanska dvojčka, ki naj bi nadaljevala njegovo nebeško dinastijo. Faraoni pa so imeli celo obvezo javno masturbirati v Nil, s čimer so svojemu narodu v prihajajočem letu zagotovili rodovitnost in obilje.

Podobno Egipčanom, ki so orgazem odkrito častili in z njim vse njegove čudodelne učinke na telo in zavest, so starodavni Judje menili, da je greh, če moški ne zadovoljuje svoje žene, kot se spodobi (denimo ne dovolj pogosto), pa četudi to ni bilo zapisano kot 11. Božja zapoved.

Beri dalje...

Kako doseči tantrični orgazem? - Članki - Playboy.si

Eden najprijetnejših trenutkov v življenju vsakega moškega in ženske je pospremljen s stokanjem, nenadzorovanim, eksplozivnim izbruhom živčnih impulzov, ki galopirajo z 251 kilometri na uro, škripanjem zob, mišičnimi krči, globokim dihanjem in potenjem.