Članek
Slovenski biser v akademijo k Tonyju Parkerju
Objavljeno Aug 27, 2021
Kadetska reprezentantka Ajša Sivka se seli v Lyon, kjer bo svoje košarkarsko znanje pilila v Tony Parker Adéquat Academy pod vodstvom nekdanje košarkarske zvezde Tony Parker.
"V klubu smo na Ajšo neizmerno ponosni in ji želimo vse dobro. Zahvaljujemo se ji za vložen trud in doprinos h klubu, kjer ji bodo vrata vedno odprta. Na njeni življenski poti ji želimo ji čim več športnih uspehov!
Ajša se je včeraj ob čustvenem slovesu poslovila od soigralk, trenerja in vodstva kluba. Povedala je: "Ker se mi je v mesecu juliju ponudila enkratna priložnost, da stopim stopničko višje, katere nisem mogla izpustiti, sem se včeraj poslovila od svoje ekipe. Z njimi sem preživela ogromno lepih trenutkov, katerih se bom vedno z veseljem spominjala ter jih zelo pogrešala. Rada bi se zahvalila vsem za izkušnje, ki sem jih pridobila tekom let in še posebej Stojan Fink, Blažu Megliču in seveda Robert Matevzic, ki so me vzgajali tako na košarkarskem kot tudi življenjskem področju."
Ob njenem odhodu ji je kapetanka članske ekipe Eva Brdnik v imenu soigralk predala majhno pozornost in ob tem povedala: "Novica, da nas zapusca Ajša je udarila kot strela iz jasnega. Kljub šoku, ki smo ga igralke ob novici dozivele, smo na Ajšo neizmerno ponosne. Ajša velik potencial kaže že od začetka njene košarkarske poti, iz leta v leto je napredovala in njen odhod je bil le še vprašanje časa. Ajša je letos kljub svojim rosnim letom bila ena izmed ključnih igralk članske ekipe, kjer se je kljub prvemu letu v ekipi, odlično odrezala. Prav tako pa je Ajša tako na igrišču, kot izven njega, pokazala svoje veliko srce. Kljub razliki v letih sva z Ajšo stkali prijateljstvo, ki je večje kot razdalja do Francije, zato mi je ob novici o njenem odhodu bilo še posebej hudo. V imenu celotne članske ekipe ji želimo veliko športnih uspehov!" so zapisali v ŽKK Konjice.
Ajša je letos vnovič opozorila nase na t.i. European Challengerju, prilagojenem evropskem prvenstvu, kjer je na tekmo beležila po 12.6 točke, 8.8 skoka in 2.8. podaji. Z reprezentanco se je uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2022 na Madžarskem!
#ŽenskaKošarka