Članek
Znana kazen za Jokića, Morrisa in Butlerja
Objavljeno Nov 10, 2021

Znana je kazen za Nikolo Jokića, ki je na tekmi Denverja z Miamija po grobem prekršku nad njim 'nokavtiral' Markief Morrisa. Jokić bo prisilno počival eno tekmo, tako da ne bo v kadru Denverja za obračun z Indiano. Na drugi strani sta jo Morris, ki je s prekrškom sprožil incident, ter Jimmy Butler, ki je Jokića 'vabil' na srečanje po tekmi, odnesla samo z denarno kaznijo. Morris bo moral plačati 50.000 dolarjev, Butler pa 30.000.

 

Po tekmi se je oglasil tudi Morrisov brat dvojček, ki je na Twitterju zapisal: 'Počakal, da je brat obrnil hrbet. ZABELEŽENO.' Na to se je hitro odzval tudi tabor Jokića, saj sta njegova brata posebej v ta namen odprla Twitter račun '@JokicBrothers' in odgovorila Morrisu: 'Bolje, da pustiš stvari, kot so, namesto da javno groziš najinemu bratu! Tvoj brat je najprej igral umazano. Če boš nadaljeval, bodi prepričan, da te bova čakala!'

V noči na sredo so bile drugače odigrane samo tri tekme. Prvaki so po obisku predsednika ZDA premagali oslabljeno Philadelphio, ki ima kar štiri igralce v varnostnem protokolu zaradi nevarnosti okužbe s korona virusom – manjkajo Joel Embiid, Tobias Harris, Matisse Thybulle in Isaiah Joe, zaradi poškodbe je manjkal tudi Seth Curry, ekipa pa je še vedno tudi brez Ben Simmonsa.

Giannis je dosegel 31 točk in 16 skokov, za domače je Tyrese Maxey dosegel 31 točk.

Peto zaporedno zmago so dosegli igralci ekipe LA Clippers. Doma so z odlično ekipno igro, kjer je šest igralcev preseglo mejo 10 točk, trije tudi mejo 20 točk, premagali Portland, ki letos na gostovanjih v petih tekmah še ni dosegel zmage.

Paul George je dosegel 24 točk, 9 skokov in 7 asistenc. Za Portland je Dame Lillard dosegel 27 točk, Nurkić je imel 15 točk in 13 skokov.

Liga NBA, 9.11.

Milwaukee – Philadelphia 118:109

Atlanta – Utah 98:110

Portland – LA Clippers 109:117

#LigaNBA