Članek
Dallas brez Dončića čez Oklahomo, Durant kot prvi v sezoni čez 50
Objavljeno Dec 13, 2021

Dallas je prvič v sezoni uspel zmagati tudi brez pomoči Luke Dončića, ki je na prejšnji tekmi obnovil poškodbo gležnja na bo verjetno nekaj tekem odsoten.

 

Dallas je na gostovanju v Oklahomi že v drugi četrtini prišel do dvomestne prednosti, ki jo je še nadgradil z odlično zadnjo četrtino. Jalen Brunson je dosegel 18 točk za Dallas, imel je tudi 9 skokov. 18 točk je za domače dosegel tudi Shai Gilgeous-Alexander.

 

Dallas že danes čaka nova tekma, doma proti ekipi Charlotte.

Kevin Durant je poskrbel za strelski dosežek večera – za zmago proti Detroitu je za Brooklyn dosegel 51 točk. Mejo 50 točk je presegel kot prvi igralec v sezoni, drugače pa že sedmič v karieri. Do zmage je Brooklyn, ki je igral brez Hardna, prišel šele po odlični zadnji četrtini, ki jo je dobil za 17 točk.

 

Odličen niz so za zmago proti Orlandu potrebovali tudi LA Lakers, ki so doma odpor gostov zlomili šele po delnem izidu 23:0 v tretji četrtini. LeBron James je dosegel 30 točk, dodal pa še 11 skokov in 10 asistenc in s tem dosegel 101. trojni dvojček v karieri.

V vedno večji rezultatski, po odstavitvi športnega direktorja prejšnji teden pa tudi organizacijski, se je znašel Portland. Navkljub vrnitvi Lillarda je doživel še peti zaporedni poraz, še vedno pa ni znana časovnica povratka CJ McColluma, ki ima pnevmotoraks desnega pljučnega krila.

Anthony Edwards je za Minnesoto dosegel 24 točk, enako število pa na drugi strani tudi Lillard.

Liga NBA, 12.12.

Milwaukee – New York 112:97

Brooklyn – Detroit 116:104

Dallas – Oklahoma 103:84

New Orleans – San Antonio 97:112

Minnesota – Portland 116:111

 

Orlando – LA Lakers 94:106

#LigaNBA