Članek
Zgodovinski večer za Steph Curryja
Objavljeno Dec 15, 2021

Večer v ligi NBA se je vrtel okrog Steph Curryja in njegovega rekorda po doseženem številu trojk. Za ta dosežek je v ameriški košarkarski meki Madison Square Gardnu potreboval 2 trojki, dosegel jih je 5.

 

Pred očmi navijačev, svojih staršev in tudi Ray Allena, ki ga je na prvem mestu večne lestvice prehitel, se je tako na simboličen način tudi uradno prevzel naziv najboljšega strelca v ligi NBA vseh časov.

Golden State je poleg rekorda Curryja, ki je skupaj dosegel 22 točk, dosegel tudi zmago proti domačinom, za katere je Julius Randle dosegel 31 točk. Odlično predstavo je v dresu gostov prikazal tudi Nemanja Bjelica – dosegel je 14 točk, imel pa tudi 4 skoke in 4 asistence.

 

V Brooklynu so zdesetkani domačini šele po podaljšku zlomili odpor Toronta. Ponovno ima največ zaslug za to Kevin Durant, ki je igral 48 minut in imel 34 točk, 13 skokov in 11 asistenc. 30 točk je dodal Patty Mills. Za Toronto je VanVleet dosegel 31 točk, še trije igralci pa so presegli mejo 20 točk – Siakam, Trent Jr. (oba 25) in Barnes (23).

 

Podaljšek se je igral tudi v Portlandu. Podaljšek je za Phoenix, ki je pred tem vodil že za 14 točk, zagotovil Chris Paul, v nadaljevanju pa so gostje potem prišli do zmage.

Liga NBA, 14.12.

Toronto – Brooklyn 129:131

Golden State – New York 105:96

Phoenix – Portland 111:107

 

Detroit – Chicago prestavljena tekma

#LigaNBA