Članek
V Sloveniji o prvaku regije, v igri za naslov tudi naši košarkarji
Objavljeno May 14, 2022

S turnirjem na Vranskem se v soboto na Vranskem končuje 14. sezona košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel, kjer tekmujejo najboljše ekipe iz regije in se merijo za naslov prvaka. Tekmovanje vodi in organizira Zveza paraplegikov Slovenije, banka NLB je glavni sponzor tekmovanja.

V tej sezoni v ligi tekmujejo ekipe iz Srbije, Hrvaške, Slovenije in prvič tudi iz Črne gore. Tekmovanje poteka turnirsko, dosedaj so turnirje v tej sezoni gostili Beograd, Zadar, Podgorica in Zagreb. Zadnji turnir bo v Sloveniji na Vranskem, kjer ima svojo bazo naša moška košarkarska reprezentanca. Na vseh petih turnirjih ekipe igrajo tekme, prvak pa bo na koncu moštvo, ki bo na tekmah zbral največ točk, vsaka ekipa pa bo v sezoni odigrala po 10 tekem. Omenjene tekme na Vranskem bodo za vse igralce in trenerje tudi super test pred skorajšnjim evropskim prvenstvom divizije B in divizije C, tekmovanje bo prihodnji mesec gostilo Sarajevo. Letošnje leto je prineslo še poglobitev sodelovanja z regionalno košarkarsko ligo AdmiralBet ABA, ki podpira ligo in udejstvovanje igralcev na vozičkih, ob podpori našega skupnega partnerja banke NLB pa že kujemo nove konkretne načrte za prihajajoče sezone. Liga NLB Wheel, 5. krog, 14.5. ParaSport Slovenija – KKK Singidunum Crvena zvezda (10.00) KKI Zagreb – KK OSI Paramont (11.45) KK OSI Paramont – KKK Singidunum Crvena zvezda (13.30) Parasport Slovenia – KKI Zagreb (15.15) »14. tekmovalna sezona lige NLB WHEEL se približuje h koncu. Zato se nekako že dela pregled skozi sezono, ko je bila s petimi ekipami zelo dobro izpeljana. Za to se moram zahvaliti vodstvom ekip za izredno dobro pripravljena tekmovanja. Še posebej pa bi pohvalil novo ekipo KK OSI PARAMONT iz Črne Gore, ki je prvič v našem krogu in je odlično pripravila tekmovanje v Podgorici. Seveda pa so pogledi vodstva lige že v prihodnost, ko bomo za dobrobit košarke na vozičkih naredili  še večji preskok k še kvalitetnejši naši ligi, ligi NLB WHEEL,« pred začetkom turnirja pove vodja lige Gregor Gračner. Kaj pravi pogled na lestvico? V vodstvu so Zagrebčani, ki so edini še neporaženi v letošnji sezoni. Za vrat jih diha ParaSport Slovenia, ki je edini poraz (47:61) doživela prav proti Zagrebčanom minuli mesec. Ob takem nadaljevanju je pričakovati, da ravno zadnja tekma med vodilnima ekipama odločala o prvaku lige. Obe vodilni ekipi sta pri vrhu tudi pri strelcih – s 123 točkami vodi Ademir Demirović (KKI Zagreb) 123, Haris Kuduzović (ParaSport Slovenia) jih je dosegel 99.

Lestvica po 4. krogu: 1.KKI Zagreb 12 (6 tekem, 6 zmag, 0 porazov) 2.Parasport Slovenia 11 (6 zmag, 5 zmag, 1 poraz) 3. KKOI Zadar 9 (8 tekem, 1 zmaga, 7 porazov) 4. KK OSI Paramont 8 (6 tekem, 2 zmagi, 4 porazi) 5. KKK Singidunumu Crvena zvezda 8 (6 tekem, 2 zmagi, 4 porazi) Lestvica strelcev: Ademir Demirović (KKI Zagreb) 123 Haris Kuduzović (ParaSport Slovenia) 99 Danilo Kamenik (ParaSport Slovenia) 81

#KošarkaNaVozičkih