Iskalnik DuckDuckGo zdaj manipulira z rezultati - Brave Search in Presearch sta še vedno zavezana zagotavljanju nepristranskih rezultatov iskanja

OddajName240663 Surname240663, dne 2022-03-11 ob 22:38:26

Brave Search in Presearch pravita, da rezultatov iskanja ne cenzurirata

Objave so sledile DuckDuckGo, ki je končal svojo nevtralnost.

Tom Parker, Reclaim the Net

March 10, 2022

Potem ko je DuckDuckGo napovedal, da bo opustil svojo dolgoletno zavezanost "nepristranskim" rezultatom iskanja z znižanjem "ruskih dezinformacij", sta se dva alternativna iskalnika, Brave Search in Presearch, zavezala, da ne bosta cenzurirala svojih rezultatov iskanja.

 

Brendan Eich, izvršni direktor Brave Software (podjetja, ki stoji za brskalnikom Brave, ki je osredotočen na zasebnost, Brave Search in drugimi izdelki), je novinarki in producentki Naomi Brockwell povedal, da Brave Search ne cenzurira svojih rezultatov, in podrobno opisal, kako Brave Search širi svoje lasten iskalni indeks.

 

Trenutno več kot 90 % poizvedb Brave Search zagotavlja neodvisni iskalni indeks, ki je bil zgrajen iz nič. Eich je opozoril, da se Brave Search trenutno zanaša na Bing za manj kot 10 % poizvedb, pri katerih nima dobrih rezultatov, in priznal, da bi to nadomestno iskanje »lahko cenzurirali«.

 

"Prišli bomo do popolne neodvisnosti," je dodal Eich. 

Eich je nadaljeval z ugotovitvijo, da ima Brave Search povezavo »Informacije« nad vsako stranjo z rezultati iskanja (ki prikazuje, ali so vsi rezultati iskanja na strani prišli iz indeksa Brave Search) in odstotek »Neodvisnost rezultatov iskanja« v nastavitvah Brave Search (ki prikazuje odstotek vseh rezultatov Brave Search, ki trenutno prihajajo iz neodvisnega indeksa).

 

Presearch, zasebni, decentraliziran iskalnik, ki ga poganja blockchain, je tudi tvitnil, da "ne cenzurira".

 

Presearch je dodal: »To je moč decentraliziranega, nepristranskega iskanja. Potreba po decentraliziranem, nepristranskem iskanju bo od tu le še naraščala.

 

Kot ugotavlja Presearch v svojih tvitih, njegove iskalne indekse gradi in gosti decentralizirano omrežje operaterjev vozlišč. Je tudi odprtokoden, kar pomeni, da lahko uporabniki prispevajo kodo, ki je prikazana na straneh z rezultati iskanja.

 

Poleg zaveze, da ne cenzurirata svojih rezultatov, imata oba iskalnika več edinstvenih vidikov in funkcij, ki izboljšajo vašo izkušnjo iskanja.

 

Brave Search ima bližnjice za iskanje (ki vam omogočajo hiter skok do rezultatov iskanja na določenem spletnem mestu), vizualne samodejne predloge, iskalne filtre (ki vam omogočajo filtriranje po obliki, datumu, državi in ​​več), predstavljene izrezke in police, ki poudarjajo nedavne novice in videi.

 

Presearch ima integrirano kriptovaluto PRE, ki se uporablja za nagrajevanje operaterjev vozlišč in uporabnikov in nanjo lahko stavijo oglaševalci, ki želijo prikazovati oglase za določene ključne besede. Ima tudi plošče z znanjem, polico z novicami, polico z videoposnetki, hitre povezave do sorodnih člankov in sorodnih iskanj, iskalne filtre (ki vam omogočajo filtriranje po sliki, videoposnetku ali novicah) in hitre povezave za izvajanje iskanja na drugih spletnih mestih.

 

Z Brave Search lahko začnete iskati tukaj.

 

Tukaj lahko začnete iskati s Presearch.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Name240663 Surname240663
Name240663 Surname240663
Objavil/a 2022-03-11 22:38:26 (Mar 11, 2022)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Pomemben info ruskih insajderjev
Pfizer je zahteval izbris z newyorške borze!
COVID je genocid, ki se izvaja na ravni celotnega planeta.
Janša pravi,da lačni ne bomo, on verjetno ne, vas pa je dobro obdavčil - z umetno inflacijo
Velika ponastavitev je velika prevara
Iskalnik DuckDuckGo zdaj manipulira z rezultati - Brave Search in Presearch sta še vedno zavezana zagotavljanju nepristranskih rezultatov iskanja
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
junij 2022
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj