Dopolnjeni cenik
Name231872 Surname231872

Torek, 1. Marec 2022 ob 12:19

Odpri galerijo

Dragi obiskovalci,

obveščamo vas, da s 1. marcem 2022 začne veljati dopolnjeni cenik za vstopnino na razstave in izvedbo pedagoških programov v Metliškem gradu in Galeriji Kambič v Metliki.

Novost je skupna vstopnica za ogled razstav na obeh lokacijah.

Več informacij >>>

Z željo po skorajšnjem snidenju vas lepo pozdravljamo.

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 4. Mar 2022 at 14:13

53 ogledov

Muzeji za mir
Belokranjski muzej se pridružuje akciji Muzeji za mir Skupnosti muzejev Slovenije in ICOM-a Slovenije, s katero izražamo podporo našim kolegom muzealcem v Ukrajini in obsojamo vsakršno vojno nasilje. V skupni akciji opozarjamo na grozote vojn in kršenja človekovih pravic ter poudarjamo pomen miru in svobode. Muzeji smo varuhi zgodovine in kulturne dediščine. Imamo moč, da preko primerov iz zgodovine opozarjamo na nasilje in temne dogodke človeštva, da učimo in se skupaj zavzemamo za boljši jutri. Naše poslanstvo so skrb za dediščino, za demokracijo in svobodo. Naša naloga je, da kredo »nikoli več vojn!« povemo glasno in opozarjamo na nasilje. Predmeti, ki jih objavljamo, so zgodbe o nesmiselnosti vojn in trajni želji po miru ter blaginji za vse. Med drugo svetovno vojno je bilo interniranih in na prisilno delo odpeljanih 2378 Belokranjcev. Največ v italijanska koncentracijska taborišča, nekaj pa tudi v nemška. Betka Tavčar iz Metlike je bila v nemškem Ravensbrücku, od koder je njena progasta taboriščna bluza z oznakama J in 38192 (inv. št.: P 445). Foto: Branko Babič #solidarity #museumsforpeace #Ukraine

Tue, 1. Mar 2022 at 12:19

68 ogledov

Dopolnjeni cenik
Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da s 1. marcem 2022 začne veljati dopolnjeni cenik za vstopnino na razstave in izvedbo pedagoških programov v Metliškem gradu in Galeriji Kambič v Metliki. Novost je skupna vstopnica za ogled razstav na obeh lokacijah. Več informacij >>> Z željo po skorajšnjem snidenju vas lepo pozdravljamo.

Prijatelji

Name231808 Surname231808

NAJBOLJ OBISKANO

Dopolnjeni cenik