author profile
Name234613 Surname234613

Sre, 2. mar 2022 ob 11:53

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Ob dnevu Civilne zaščite je na Brdu pri Kranju potekala slavnostna podelitev nagrad in priznanj Civilne zaščite za leto 2021. Letošnji slavnostni govornik je bil predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, slovesnosti pa se je udeležil tudi predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca.

Praznik je namenjen vsem silam zaščite, reševanja in pomoči, ki poklicno in prostovoljno izkazujejo solidarnost, pomoč soljudem in so vselej pripravljeni, da se odzovejo, ko je njihova pomoč potrebna.

Slavnostni govornik, predsednik Vlade Janez Janša je opomnil, da Civilna zaščita, po tridesetih letih njenega delovanja in preizkušenj na slovenskih tleh, še vedno predstavlja hrbtenico odgovora na vsako naravno ali drugo nesrečo, v zadnjem obdobju je bila to epidemija Covid-19. Danes pa je Civilna zaščita ponovno v ospredju pri pripravi na begunski val iz Ukrajine.

V času epidemije so tako posamezniki kot organizacije izkazali izjemno požrtvovalnost in pripravljenost učinkovitega delovanja na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. V zahvalo za odzivno in požrtvovalno delo so podelili tudi Spominske znake za požrtovalnost v boju proti Covid-19.

Učinkovito delovanje sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je vitalnega pomena za varno in stabilno življenje prebivalcev Slovenije. Priznanja Civilne zaščite so podeljena za zasluge pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Komisija za nagrade in priznanja Civilne zaščite se je letos na podlagi prejetih predlogov odločila za podelitev 284 priznanj, od tega 132 bronastih, 82 srebrnih, 29 zlatih, 40 plaket in kipca Civilne zaščite Republike Slovenije.

Bronasti znak

·        Darja Rojko

·        Gregor Blažič

·        Simon Pavšič

Srebrni znak

·        Dragan Črnetič

·        Jože Kranjec

·        Matjaž Srša

·        Bojan Špiler

·        Generalni direktorat za evropsko civilno zaščito in evropske operacije humanitarne pomoči

Zlati znak

·        Dejan Boltar

·        Aleš Ciringer

·        Nikolaj Kržišnik

·        Branko Lah

Plaketa

·        Katja Skulj

·        Janko Cerkvenik

·        Vladimir Fijavž

·        Antun Gašparac

·        Boris Kreže

·        Branko Novak

·        Društvo za podvodne dejavnosti Soča Nova Gorica


Letošnji dobitnik nagrade za posebne zasluge in izjemne dosežke pri delu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, kipca Civilne zaščite, je Rdeči križ Slovenije.

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Name31628 Surname31628
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Slovesna podelitev nagrad in priznanj Civilne zaščite za leto 2021