Globlje ne gre, kot narod in država smo dosegli dno grezniceŽe 30 let pošteni in redoljubni državljani opozarjamo, da nas vodijo  nesposobni, manipulativni, lažnivi, roparsko naravnani politiki in njim podrejeni oportunistično naravnani državni uradniki in funkcionarji v službi vseh institucij države. Oboji so nas v teh letih s svojim delom končno pahnili na dno greznice. Zato je napočil čas, da državljani zasedemo mestne ulice in trge ter vaške trate in zahtevamo, da se ti umaknejo, kateri so si pred 30. Leti samovoljno s pomočjo sebi prirejenih volitev in titoističnega modela negativne propagande in kadrovske selekcije, prisvojili oblastniške fotelje. Čas je, da na teh zborovanjih izberemo nove ljudi kateri nas bodo spravili  na plano iz te sedanje greznične globine. Na teh zborovanjih mora nastati alternativna koalicija (ALKO), torej alternativna politična elita katera bo prevzela oblast od sedanje roparske titoistične elite. Zato ne sme nastati novi DEMOS, saj je to bila napaka. To napako so namerno  izzvali vrinjenci v slovensko pomlad v sodelovanju s Kučanovimi titoisti, in so na ta način priznali vodilno vlogo titoistične partije še naprej v samostojni Sloveniji z to razliko, da bo zdaj ta partija imela okras imenovan »opozicija«.

DEMOS namreč pomeni demokratična opozicija Slovenije, torej je nekdo pozicija, to pa je bila Kučanova titoistična partija. Zelo rafinirana prevara slovenskega naroda leta 1990 s strani titoistov in njihovih hlapcev vrinjenih v vrste dejanskih slovenskih pomladnikov. Dejanski pomladniki smo bili nemočni, priznati pa moramo, da smo se preveč naslanjali na funkcioniranje zahodnih demokratičnih držav, kjer smo se učili demokracije, kjer beseda velja. Verjeli smo na besedo tem Kučanovim in Janševim titoistom nevede, da so njihove lepe besede o demokraciji, pravni državi, o spremembi političnega sistema o liberalizmu le v celofan zavite titoistične laži.

Naš sedanji izbor na teh množičnih zborovanjih naj bo spontan, pri čemer moramo paziti, da se nam ne ponovi zgodovina iz let 1945 in 1990, ko so nas opeharili in so se nam ponudili za voditelje ljudje, kateri so zlorabili našo voljo, naš trud za to, da bi živeli v svobodi kot so po teh prelomnih datumih živeli drugi evropski narodi. Moramo preprečiti, da bi se nam kot vodje spet ponudili in se namestili v politične in institucionalne fotelje, oportunisti, privilegiranci in roparji, kot hlapci titoističnega režima, kateri so nas v 30 letih obvladovanja oblasti potopili v greznično tekočino.

Leta 1945 so našim prednikom ukradli njihovo borbo proti trem okupatorjem, ko so dejanski uporniki mislili, da bo slovenski narod po vojni živeli v demokratični in pravno urejeni državi, kot so to živeli zahodnoevropski narodi. Namesto tega ugodja in radosti so našim prednikom predvajali množične poboje nedolžnih ljudi. Leta 1990 so nam ukradli naše pomladne sanje, da bomo v samostojni Sloveniji svobodni, da bo država demokratična, pravna ter evropsko usmerjena in brez titoističnega političnega sistema in njegovih elitistični vlogi politikov in državnih uradnikov ter funkcionarjev. Tatovi v obeh časovnih obdobjih so bili vedno pripadniki eni in isti politični opciji, to pa je diktatorsko-revolucionarni titoistični sistem.

Da mi nebi kdo od bralcev mojih pisanj očital, da le operiram s titoizmom in ničemer drugim, da za tem skrivam neko svojo teorijo zarote, bom v nadaljevanju navedel nekaj vzporednic med preteklostjo in sedanjostjo, med obnašanjem politične elite v nekdanji državi imenovani Titova Jugoslavija in politično elito v samostojni Sloveniji (te primerjave se poslužujem v vseh svojih pisanjih). Na ta način dokazujem moj razlog za poimenovanje sedanjega političnega sistema in njegove elite z titoizmom oziroma titoisti.

To kar se dogaja po odstopu g. Šarca z mesta predsednika vlade kaže na to, da Slovenija nima bodočnosti s to politično elito. Medsebojno si grozijo s tožbami, kot Šarec in Janševa SDS, sklepajo gnile kompromise, da bi obdržali svoje sedanje privilegirane službe brez kakršnekoli odgovornosti. Žalijo državljane, kot je to storila Pivčeva, ko je nejevoljna in pravi, da politiki ne smejo govoriti o tem, da se politiki bojimo za stolčke, saj to dela neprijetne občutke pri volivcih. Torej Pivčeva ima volivce za norce, za funkcionalno nepismene. Kot da državljani že zdavnaj prej nismo vedeli tega, da se sedanja politična elita s Pivčevo na čelu bori le za privilegije in politične funkcionarske fotelje. Po enakem scenariju to funkcionira že zadnjih 30 let.

Tisti kateri podpirajo Janšo podpirajo enako zlo kot tisti ki podpirajo Kučana in Pahorja. Brez tega, da Janša odide na smetišče slovenske zgodovine, se Slovenci ne moremo lotiti odpoklica Kučanovih titoistov. Seveda z Janšo morajo oditi tudi Rupel, Podobnik, Kangler, Jambrek, Šturm, Peterle, Bavčar kot nosilci te zahrbtne titoistične elite pod dežnikom slovenske pomladi, katera je leta 1990 in do današnjega dne zaradi svojih interesov in kot nekdanji titoisitčni uslužbenci in politični funkcionarji poskrbela za to, da se je v teh 30. Letih titoizem utrdil na oblasti v samosotojni Sloveniji.

Ne samo, da mora oditi Janša s svojimi »vrabci«, oditi morajo s slovenskega političnega parketa tudi Kučanovi. Teh pa slovenski narod ne more nagnati iz državniških foteljev na smetišče zgodovine vse dotlej, dokler je tu Janša, ki je njihov branik. Volivci enostavno nimajo koga voliti, stanje je enako kot so bile volitve pred letom 1990, ko je volivec le potrjeval tiste kateri so že bili izvoljeni s strani partijskih sekretarjev. Zato je lahko eden od družinskih članov šel na volitve in je lahko volil za vse ostale. Če se SDS očisti od Janše in njegovih zvestih ekstremistov po vzoru Orbana, bo šlo lažje z demokratizacijo Slovenije.

Tu ne gre samo za neko desničarsko SDS ampak je potrebno spet vzpostaviti cel spekter pomladnik poliitičnih strank, tudi evropske levice in liberalcev. Država brez tako urejenega političnega prostora ne more funkcionirati v Evropi. V Sloveniji ne smejo biti problem ideološke teme. Ko bo jasno povedano in nedvoumno priznano, da je bil titoizem zločinski, da je kršil človekove pravice, pravico do svobode in do svobode govora, potem več Italijani ne bodo mogli napadati Slovenijo, da smo še vedno titoisti, da je titoizem bil zločinski. S priznanjem titoističnih zločinov bomo dobili verodostojnost in spoštovanje v mednarodnem merilu. To priznanje pa ne sme biti le formalnost s figo v žepu ampak po tem priznanju se več ne sme operirati s titoističnim političnim sistemom v državi in se ne smejo slaviti titoistični zločini ampak se morajo obsoditi. Nemci se opravičujejo za nacistične zločine in jih obsojajo.

Po zahodni Evropi se politiki, ko spoznajo, da niso sposobni in jih je čas povozil, da postajajo ovire za razvoj države, demokracijo in svobodo, umaknejo. Pravkar je to priznala in je odstopila od kanclerske funkcije vodja nemške CDU Annegret Kramp-Karrenbauer. Janša pa tiste hoče celo sodno preganjati, kateri mu povedo resnico, da ni sposoben, da trguje z Orbanom in posredno ogroža ozemeljsko celovitost Slovenije, kar raziskujejo že madžarski raziskovalni novinarji, da je s svojim mešetarskim obnašanjem uničil sanje slovenskega naroda, katere je sanjal leta 1990, da se reši zločinskega titoizma, preko JBTZ, do uničenja demokratične socialdemokratske stranke kot prve resne in prave pomladne stranke v Sloveniji, do Orbana.

Janša si bo moral vzeti v zakup dejstvo, da mu prijateljevanje in medijsko financiranje s strani Orbana, škoduje. Že malikovanje Orbana je zadosti velika napaka Janše in njegove SDS. Medije blizu Janševe SDS sofinancira Orban, seveda preko njemu lojalnih podjetij, s tem pa tudi posredno financira stranko SDS, saj se ta stranka profilira s pomočjo teh medijev. Torej Orban financira Janševo SDS posredno, če Janši že ni všeč izraz direktno.

Prekmurci, ali kot slovenski Madžari že govorijo o Pomurju, torej že segajo  tudi na desni breg reke Mure, ne moremo podpirati takšne Janševe politike, ko ima za zvestega prijatelja Orbana, kateri na zelo pretkani način posega po delu slovenskega ozemlja in Janša ter njegovi zvesti sledilci so tiho. Prekmurci ne bomo izdali dr. Slaviča in sodelavcev kamor lahko štejemo tudi generala Maistra, kateri so se borili za Prekmurje kot del slovenskega etničnega ozemlja. Zato Janša tu ne more računati na volilne glasove na nobenih volitvah več. Dobil jih bo le od svojih fanatikov katerih je vsak dan manj, madžaronov in od slovenskih Madžarov.

Da bo to klanjanje Orbanu in izdaja volje Slovencev v Prekmurju  popolna, moramo omeniti tudi prispevek Šarca k temu. Orban kot nekdanji član diktatorske stalinisitčno-Kardeljeve partije in zato spreten manipulator, je Šarca trepljal po ramenih in ga hvalil kako sposoben in prijazen možakar je to. Šarec je takoj nasedel tem besedam in je bil počaščen, da ga tako veliki diktator hvali in je »podpisal Orbanovo pomoč« Prekmurju ter ta svoj podpis pospremil z obrazložitvijo, da je to storil zaradi tega, ker je hotel utišati kritike Orbanove pomoči  Prekmurju.  Janša in Šarec se hvalita, da sta na strani buditeljev slovenskega naroda iz preteklosti, da sta domoljuba, z druge strani pa te buditelje s tovrstnimi odstopanji diktatorju Orbanu žalita Slaviča in Maistra kot vodilna borca za slovensko ozemlje. Za njiju je pomembna oblastniška moč za vsako ceno, tudi za ceno odtujitve delov slovenskega ozemlja katerega so v preteklosti priborili slovenski buditelji in domoljubi.

Prekmurje je pred 30. Leti v času dejavnosti nas dejanskih pomladnikov, ki smo delovali tukaj, naklonjeno slovenski pomladi, njenemu programu, samostojni Sloveniji in sistemskim političnim spremembam v njej. Večinsko so bili na strani nas dejanskih pomladnikov. Z Vzponom Janše na čelo SDS kot socialdemokratske stranke, posebej pa zdaj, ko Janša in njegova SDS odprto paktira z Orbanom, je Janša s svojim obnašanjem Prekmurje spet porinil v naročje titoistične politične elite. Morda, kdo ve, je to bila  tudi njegova naloga in obveza do svojih tovarišev iz partijskih časov v enaki meri kot takrat, ko je s posebnim manevrom socialdemokratsko stranko  prepustil v roke svojih partijskih sotovarišev.

Kako nesposobni in neuki so pripadniki slovenski politični eliti kaže ministrica Klampferjeva, ko nasprotuje, da bi sodelovala desni in levi poliitični pol. To sodelovanje je normalno v parlamentarnih demokracijah, v demokratično urejenih državah, kjer imajo tudi jasno urejen in opredeljen strankarski politični sistem. Klampferjeva ne dojema, da v Sloveniji ni levega ali desnega političnega pola. Ona kot podpredsednica SMC (je že odstopila, saj je dojela, da je kot častilka titoizma v napačni stranki) pa se razglaša, da je to liberalna stranka,  v svojih javnih nastopih pa se enači z tako imenovano levico, ki je dejansko naslednica titoistične revolucionarne elite in se pojavlja na njihovih zborovanjih  in praznovanjih sumljivih zgodovinskih mejnikov s pomočjo katerih so Titovi revolucionarji prevarali dejanske borce proti okupatorju in so si prisvojili njihov boj za prisvojitev popolne oblasti v svoje roke. Enako se obnaša Šarec kateri tudi po svetu razlaga (na ta način je celo prevaral evropske liberalce), da je liberalec, paktira pa s titoisti in časti titoistično revolucijo in njeno krvavo preteklost in njihove zločine. Torej ta slovenska titoistična politična elita niti ne razlikuje delitve političnega prostora kot je to običaj in po regelcih v zahodnih demokracijah.

V Sloveniji sta torej dve ideološki politični grupaciji kateri temeljita na titoističnem diktatorskem modelu funkcioniranja politike. Do te polarizacije obenem pa diktatorske enotnosti obeh polov je pripeljala cenzura medijev z njihove strani in s tem blokada izražanja različnih mišljenj, da se ne morejo profilirati sposobni in zares izobraženi ljudje.

Samovolja in samozadostnost kanclerke Merklove v Nemčiji je pripeljalo v krizo njeno stranko CDU, Nemčijo in EU. V svoji stranki je na poti do absolutne oblasti odstranila vse sposobne  konkurente. Tako se je zgodilo tudi v Sloveniji zaradi tridesetletne negativne kadrovske selekcije, ko so titoisti obeh barv, torej Kučanovi in Janševi, sposobne in zares izobražene v katerih so videli konkurente za oblast, posredno s svojim obnašanjem in s pomočjo negativna kadrovske selekcije nagnali v tujino. Posledice tega njihovega pohlepa po oblasti so vidne danes, ko je Slovenija na dnu greznice. V Sloveniji ni več sposobnih ljudi za opravljanje političnih, institucionalno uradniških in funkcionarskih opravil, strokovnih opravil, kot zdravnikov, inženirjev, medicinskih sester in seveda sposobnih rokodelcev. Posledica te negativne kadrovske selekcije je vzrok za to, da se slovenska družba slovensko prebivalstvo stara in je med najstarejšimi v Evropi, saj so mladi odšli v tujino. Za to stanje je torej kriva ta Kučan-Janševa titoistična karierno in oblastniško pohlepna elita.

Merklova je s svojim pohlepom po oblasti za določen čas utrdila svojo oblast in gospodarsko blaginjo Nemčije. Enako se dogaja v Sloveniji, ko so titoisti utrdili svojo oblast z izgonom sposobnih kadrov, kadrovsko, finančno in na ugledu pa so uničili državo. Zdaj pa takšni kot so Janša, Bratušek, Počivalšek in še kateri, katerim se na nosu vidi, da so nesposobni, to pa so dokazali s svojim dosedanjim delom, saj je država na dnu greznice, na veliko razlagajo in hrepenijo po tem, da bodo sestavili vlado in bodo uspešno vodili državo. Bratuškova je pred leti padla na izpitu v Bruslju, kljub temu se vidi sposobna in pozvana za to, da je sposobna upravljati s slovenskim političnim prostorom s Slovenijo in tako ponuja te svoje izkušnje iz preteklosti kot koristne za Slovenijo. Nič boljši od nje niso Janša, Šarec, Cerar, Počivalšek, Židan, Pahor. Še enkrat povedano, za časa vseh v vlogi državnih funkcionarjev je vedno bolj država lezla v greznico in zdaj je na njenem dnu.

Ti ljudje se po sobanah v Bruslju  hvalijo, da je Slovenija razvita, bogata, pravna in demokratična država. Potem pa voditelji EU to vzamejo resno in Slovenijo uvrščajo med neto plačnice v Bruseljsko blagajno. To pa zdaj slovenskim titoistom spet ne paše, saj so od tam dobili v teh letih še edini podarjen denar, sami ga s svojim načinom vodenja države ne znajo prigospodariti, da so si doma kupovali oblastniške fotelje. Takšna dvoličnost dokazuje to, da so res titoisti in da v Sloveniji imamo v veljavi titoistični politični sistem.

Še se dobro spomnimo, kako je Tito svoj sistem dolga leta gradil in vzdrževal pri življenju z lažmi in dvojnimi merili. Glavo je imel v Moskvi, na zahodu pa želodec. Zahodnim politikom je govoril, da je on drugačen, da ni stalinist, da je celo demokrat, da je njegova Jugoslavija most med vzhodom in zahodom, da se v Jugoslaviji skrbi za človekove pravice in svoboščine, da ni cenzure. Kršenje vsega naštetega pa je bilo temelj obstoja in funkcioniranja te države. Torej je prefinjeno in spretno lagal. V enaki obliki in z enakimi vatli lažejo njegovi sedanji politični nasledniki in dediči. Tu in tam se še najde v Sloveniji kakšen titoistični fanatik, da uporabo teh dvojnih meril in laži s strani dedičev titoizma, v komuniciranju z zahodnim demokratičnim svetom odobravajo in pravijo, da naj samo lažejo in manipulirajo z zahodom, le da dobijo denar. Zaradi tega trpi država Slovenija in velika večina slovenskega naroda, državljanov Slovenije.

Je pa res, da se pri porabi denarja iz Bruseljske blagajne dediči titoizma, vedejo enako kot se je to obnašal Tito. Z njim plačujejo svoje razkošje, polnijo direktno in posredno svoje žepe, svojim privilegirancem pa omogočajo ropanje tega denarja namenjenega za razvoj. Tudi Tito je dobil mnogo denarja namenjenega za razvoj njegove Jugoslavije od zahoda, vendar ga je namesto za razvoj porabil za vzdrževanje svojega političnega sistema tako imenovanega samoupravnega socializma, kar je bila utopija in to se je izkazalo z razpadom države v ekonomskih krčih leta 1990. Financiral je tudi svoje in svojih partijskih klečeplaznikov razkošno življenje.

In še ena Šarčeva cvetka na torti imenovana korupcija. Šarčeva vlada je po svojem odstopu Počivalšku ugodila njegovi želji, da združi ves slovenski turizem pod eno streho. Kako to, da tega niso storili prej ampak sedaj, ko Počivalšek hoče skupaj z Janšo skovati neko prisilno kadrovsko rešilno vladno koalicijo. To je spoštovani g. Šarec šolski primer korupcije čeprav se je on otepa in pravi, da je ta odločitev čista slučajnost. Kakorkoli že, državljani se ne moremo rešiti občutka, da je to bila dirigirana vaša in vaših vladnih funkcionarjev odločitev.

Kje so v primeru opravljanja svojega dela s strani slovenske titoistične politične elite, ti sposobni slovenski kriminalisti kateri so suspendirali pet policistov. Če bi bili zares neodvisni od politike z celotnim pravosodjem  vred, bi imeli kar obilo dela z preiskovanjem zgoraj naštetih ljudi, kateri so s svojim vodenjem države to pogreznili na dnu greznice. Ti našteti so krivi za to kar so ti policisti zagrešili, oni so s svojim delom omogočili tem policistom, da so se spozabili in so si hoteli zaslužiti del plače na nelegalen način.

Zakaj ti kriminalisti ne sledijo pripadnikom te politične elite z tajnimi prijemi v enaki meri, kot so to sledili tem policistom, saj so ti ljudje uničili državo in so krivi za milijardne zneske pokradenega denarja, vsaj posredno pa tudi direktno z nevestnim vodenjem države. Zaradi teh ljudi ta država funkcionira le na temelju statističnih podatkov.V tej državi bo enkrat za vselej moglo priti do spoznanja, da politiki niso za svoje delo in svoja dejanja odgovorni le politično ampak tudi kazensko, kot je to navada v zahodnih demokratičnih državah.

Karel Kozic, dne 12.02.2020
**************************************************************************************************** 

OBVESTILO IN OPOZORILO Gibanja OPS

Mnenja in pozivi različnih avtorjev niso usklajeni s pogledi in načrti Gibanja OPS, objavljamo pa jih, ker smo v demokratična opcija. Načrt in vizija za drugačno Slovenijo je navedena tukaj s strani Gibanja OPS. Nismo za nikakršno ALKO opcijo DEMOS 2 pa smo tukaj omenjali samo simbolično in sicer v kontekstu, da je DEMOS 1 speljal odcepitev, "DEMOS 2" pa naj v skladu Osvobodilnega programa narodne enotnosti OOPS - Osvoboditev, Očiščenje in Preporod Slovenije. To se bo zgodilo takrat, ko bo vsak posameznik pri sebi razčistil, da so spremembe v njegovo korist in v korist skupnosti možne samo, če je sam pripravljen narediti spremembe pri sebi. Se aktivirati v aktivno državljanstvo in začeti delovati skupaj z drugimi po pameti in s sodelovanjem. Ne predstavljamo si, kako bi lahko prišli do pozitivnih, korenitih in dolgoročnih sprememb s protesti na ulici. Saj bi lahko ob tako jeznem in skreganem narodu to povzročilo nasilje in ne slutene negativne posledice.

Zato predlagamo, da se je nujno pred tem preden bomo morali morda na ulice in trge poenotiti v zahtevah in se organizirati ter oblikovati stražo, da ne provokatorji in izgredniki ne bodo mogli zanetiti nasilja. Zanetiti nasilje bi bila zagotovljena nova zmaga oblastnikov, ker se bo narod, namesto, da bi pognal v beg oligarhijo, pobil med sabo. Zborno mesto tudi za morebitne proteste in izvedbo islandskega scenarija do osvoboditve je vključiti se v Gibanje OPS in pomagati poiskati najboljše rešitve za izvedbo Programa OOPS. In Gibanje OPS je alternativa, nekakšna združba ALKO, ki naj bi bila alternativa pa že ime diskreditira samo idejo. O elitizmu, ki izhaja iz kratice ALKO pa raje ne bomo. Kaj se bo ena elita povzpetnikov zamenjala z drugo?

Gibanje OPS - Osveščeni Prebivalci Slovenije imamo čez glavo dovolj namišljenih elit, prepričani smo, da nas lahko iz te godlje potegnejo samo še ljudje z uporabnim znanjem, predvsem tehničnim, pravnim in znanjem na vseh drugih področjih, ki bodo izbrano po ostrih kriterijih resnične stroke, dobre morale ter srčne kulture pa na podlagi programov, ki jih bodo predstavili za odpravo nakopičenih problemov ter odpravo predvsem vzrokov, ki so jih povzročili. Norenje na cestah in trgih in iz tega lansiranje zaslužnih za nekakšno novo revolucijo pa je samo ponovitev zgodovine iz leta 1945 in 1990. Se mar iz zgodovine, ki bi morala biti naša najboljša učiteljica niso pripravljeni ničesar naučiti?

Seveda pa ima vsak pravico do svobode mišljenja in izražanja svojih stališč, ker samo tako bomo Slovenci prišli do najboljših rešitev. Samo povemo, da se mora pred tem preden bomo morda morali na ulico zaradi npr. zlaganih izidov volitev, se zbrati na platformi civilne družbe, nakar izvesti drugačno politično opcijo in z jasnimi načrti mobilizirati množice, da bodo na voliščih kolone in se bo točno vedeli zakaj. Zato, ker so ljudje dobili upanje, da se bo z alternativo, ki jo bodo videli v Osveščenih Politikih Slovenije, zgodile korenite, pozitivne družbene in politične ter gospodarske ter socialne spremembe v korist večine.

Kako težko je to razumeti. Naj pa še povemo, da OPS-a ne sprejema nihče in noče sodelovati v Gibanju OPS, ki ni pripravljen narediti spremembe pri sebi. Ga OPS v resnici odbija. Zato počasi, kar prepočasi nastaja zdravo jedro vseh, ki so poleg tega, da si želijo spremembe v Sloveniji pripravljeni in so se zavezali, da bodo v prvi vrsti delali pozitivne spremembe pri sebi, se vsak dan učili in sodelovali z vsemi, ki tudi duhovno rastejo in so zavezani, da bodo vsak dan postajali boljši ljudje. Hvala Bogu, da je takih ljudi že kar nekaj po Sloveniji in zunaj, le povezani še nismo, a se počasi povezujemo. Novo srečanje je že napovedano za 1. marca v Goriški pokrajini. Vabljeni vsi, ki tako že čutite.

Ekipa OPS